Waarom een thermosbeker een duurzame keus is

10 January 2021

Je bent misschien al jaren gewend om gebruik te maken van een thermosbeker, of misschien ben je er nog niet aan begonnen maar ben je wel overtuigd van het gemak ervan. Maar wist je eigenlijk ook hoeveel je met een thermosbeker bijdraagt aan een betere wereld? Je voorkomt er namelijk een overmatig gebruik van wegwerpbekertjes mee. Bovendien bespaar je ook nog eens in je eigen portemonnee doordat je je eigen drankje meeneemt.

Retulp thermosbeker

En het kan zelfs nog duurzamer! Neem bijvoorbeeld de flessen van Retulp. Deze organisatie en productie is volledig op duurzaamheid gericht. Dat betekent dat de flessen zelf ook gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Daarnaast zijn de flessen vrij van BPA, een chemische stof die in veel plastic materiaal zit en microplastics bevat die in ons voedsel terecht kunnen komen. Daar maken we natuurlijk met zijn allen een einde aan. Daarbij zeggen zij dat bij elke fles die er gekocht wordt, een donatie in water wordt gedaan in landen die dat nodig hebben. Het doel van veel ontwikkelaars van thermosbekers is om wegwerp plastic te beperken en nog meer gebruik te maken van herbruikbare producten.

Begin bij jezelf

En dat is jouw doel natuurlijk ook. Want iedere keer dat jij gebruikt maakt van jouw thermosbeker, wint het milieu een beetje. Het betekent namelijk iedere keer een wegwerpbekertje minder. En dat doe jij elke dag! Ook wanneer je bijvoorbeeld kiest voor de 100% lekvrije Tefal thermosbeker. Er zijn steeds meer bedrijven die vanuit een duurzame filosofie hun producten maken: hoe minder afval, hoe meer hergebruik, hoe beter het is voor onze planeet. Een verstandige investering dus. Ook voor jezelf. Heb je namelijk eenmaal een thermosbeker, dan hoef je nooit meer om koffie verlegen te zitten. Er zijn steeds meer bedrijven die vanuit een duurzame filosofie hun producten maken. Hoe minder afval, hoe meer hergebruik, hoe beter het is voor onze planeet. Pure winst, toch?

Tips en tricks

Let voor de aankoop van deze life changer even op een aantal dingen. Bepaal bijvoorbeeld van tevoren waarom jij graag een thermosbeker wilt. Als je dat weet, weet je namelijk ook aan welke eisen deze moet voldoen. Ben je bijvoorbeeld regelmatig op pad met de auto of het OV, dan wil je natuurlijk een stootvrije en lekvrije beker. Ben jij de grootste koffieleut op aarde, dan kies je natuurlijk voor een king size formaat. En weet je van jezelf dat je nogal onhandig bent, dan is het goed om voor een glasvrije, stootvrije en gemakkelijk te openen beker te kiezen. Kies tenslotte voor een beker van gerecycled materiaal, wanneer je het welzijn van de planeet en je eigen goede voornemens een extra zetje wilt geven. Neem gerust een kijkje op thermosfles.nl om inspiratie op te doen en jouw perfecte match te vinden. En onthoudt: met elke kop koffie die jij uit je thermosbeker drinkt, heb je een plastic wegwerpbekertje uit de goot gehouden!