Vakantie vieren in de herfst: waar moet je naar toe?

11 September 2019

De zomervakantie blijft de populairste tijd van het jaar om de biezen te pakken en af te reizen naar de zonnigste bestemmingen. Groot gelijk natuurlijk, maar dit is ook gelijk de duurste periode. Waarom dit ultieme vakantiegevoel niet verplaatsen naar de herfst? Heerlijk nazomeren in een warm land of op avontuur in een groenrijke omgeving, terwijl de kosten vaak zijn gehalveerd. En het leukste van alles: je hoeft er niet eens zo ver voor weg. In de maanden september, oktober en november is het in veel Europese landen nog prima vertoeven. Zuid-Spanje blijft hierbij een grote favoriet, maar had je al eens aan deze mooie bestemmingen gedacht?   

Speel toerist in eigen land

Nederland, misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een leuke bestemming voor in de herfst. Maar wanneer je niet per se op zoekt bent naar een een overdosis aan zon, kan toerist spelen in eigen land voor de nodige verrassingen zorgen. Waarom zou je in een vliegtuig stappen naar een ander Europees land als je nog lang niet alles van Nederland hebt gezien? Bezoek eindelijk die mooie stad, maakt een herfstwandeling over de Veluwe of waai eens even lekker uit op een van onze mooie waddeneilanden. Texel is niet voor niets een populaire bestemming in de herfstvakantie. 

 

Leuk als je weet waar je heen wilt natuurlijk, maar waar moet je dan verblijven? Nederland beschikt over hotels en appartementen in alle soorten en maten. Erg fijn zo’n ruim aanbod, maar wanneer je een keuze moet maken kan dit toch best lastig zijn. Hoewel je meestal de recensies probeert te lezen, wil dit niet altijd alles zeggen. Wat de één een lekker ontbijtje noemt, vindt de ander karig en zo heb je dat met heel veel meer dingen. Maar niet getreurd: niet iedere hotel review site is hetzelfde. Sommige sites bieden je zelfs de mogelijkheid om een kijkje in het hotel te nemen door middel van een video. Zo kun je zelf bepalen of dit de juiste plek is. Een hotel kiezen was nog nooit zo makkelijk!

Sunset, North Sea, Holland, Sea, Abendstimmung, Sky

De zon aanbidden op Malta

Wie in het najaar nog de nodige zonnestralen op wilt vangen, doet er goed aan om een bezoekje te brengen aan Malta. Het eiland, gelegen onder het aller zuidelijkste puntje van Italië, kent extreem lange zomers. Zelfs in september dalen de temperaturen meestal niet onder de 30 graden. Malta is dan ook het eiland  bij uitstek om even lekker na te zomeren. In de herfstmaanden is het hier prima vertoeven qua temperatuur. In oktober en november blijven de temperaturen veelal boven de 20 graden, daarna koelt het aanzienlijk af. Struin door de vele oude straatjes of bezoek een van de natuurwonderen van Malta: de Blue Lagoon en de Blue Grotto. Doordat de temperaturen in het najaar een stuk aangenamer zijn dan in de zomer, kun je flink wat ondernemen. Én een dikke meevaller: in de herfst is het meestal een stuk rustiger op het eiland dan in hartje zomer. 

 

Iceland, Landscape, Scenic, Fall, Autumn, Colors

Bezoek avontuurlijk IJsland

Van plan om de vakantie eens anders in te delen dan urenlang op het strand spenderen? Maak een roadtrip door IJsland! Met haar ongerepte natuur, oogverblindende landschappen en een oase van rust is het een waar pareltje tijdens de herfstmaanden. Waarom specifiek in de herfstmaanden? IJsland kent extreem strenge winters, waardoor je er beter in de periode daarvoor kunt verblijven. Daarbij zorgen de vele herfstkleuren voor een nóg mooier kleurenpalet van het toch al adembenemende landschap. Wanneer je gaat voor een van de laatste herfstmaanden, november dus, heb je ook nog eens de kans om het veelbesproken noorderlicht te kunnen bewonderen. Een echte must-see