Op vakantie in Portugal

25 April 2019

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een zomervakantie in Portugal. Komt dit alleen door het mooie weer, of is er meer dat dit land zo aantrekkelijk maakt?

Portugal

Portugal is in toenemende mate populair bij Nederlandse toeristen. Logisch ook wel, want de ligging van dit land garandeert een zonnige vakantie. Daarnaast is het toch niet al te ver reizen: een directe vliegreis naar Portugal duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur: prima te overzien.

Eenmaal aangekomen kan het genieten snel beginnen. Portugal heeft niet minder dan 3000 zonuren per jaar (ter vergelijking: in Nederland komen we meestal niet boven de 1500 uren uit) en bestaat voor een heel groot deel uit stranden. Ergens op die 850 kilometer langs de Atlantische kust moet een plekje zijn voor jouw strandlaken, toch?

Vakantiewoning Portugal

Veel Nederlanders die op vakantie gaan naar Portugal kiezen voor een gezellige vakantiewoning. Daar vind je er volop van, zeker in de Algarve. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en over het algemeen heerlijk ruim. Je vindt er heel veel op mooie vakantiecomplexen, vlakbij de zee en het strand. Een appartement of bungalow; er is keuze genoeg.

Wil je liever wat meer privacy? Je kunt ook kiezen voor een gezellige vakantiewoning, of juist een hele luxe, die wat meer afgelegen ligt. Dit zijn vaak ware villa’s die zeker als je met een wat grotere groep reist heel voordelig uit kan komen. Voor een paar honderd euro per persoon waan je je deze zomer de bewoner van een heerlijke villa met zwembad. Dat wordt nog wennen als je weer thuis bent…

Er is meer

In de zomervakantie kiezen veel Nederlanders voor een verblijf in de Algarve. Prima keuze, zeker als je er vooral komt om te relaxen en te genieten van zon, zee en strand. Maar wist je dat Portugal nog veel meer te bieden heeft?

Kies bijvoorbeeld eens voor een citytrip naar Lissabon! Lissabon is de hoofdstad van Portugal en is een paradijs voor liefhebbers van cultuur en historie. De stad ligt aan de rivier de Taag en zijn beroemde Ponte 25 de Abril brug. Ook hier kun je eenvoudig een vakantiewoning Portugal huren, zowel midden in de stad als daarbuiten. In de stad geniet je van de levendigheid, de Portugese cultuur en het echte citytrip gevoel. Vlak buiten de stad is het juist heerlijk tot rust komen. Wist je dat ook in Lissabon de zee en het strand nooit ver weg zijn? Het is dus een ideale stad om een citytrip te combineren met een echte strandvakantie.