Hoeveel kost het om een privéjet te huren?

27 March 2021

Je kunt natuurlijk helemaal los gaan en een privéjet huren. Afhankelijk van de leeftijd, het merk en het model kosten privéjets ergens tussen enkele honderdduizenden euro’s voor een ouder gebruikt model, tot tientallen miljoenen euro’s voor een ultramoderne privéjet met alle toeters en bellen. Tel daarbij op hoeveel het kost om het vliegtuig te besturen en te onderhouden, dat kan oplopen tot enkele miljoenen dollars per jaar, en we kijken naar een behoorlijke investering. Droom vernietigd? Niet noodzakelijk. Er zijn mogelijkheden zoals privéjet-charterdiensten en bedrijven die individuele stoelen op privévliegtuigen verhuren, reizen met een privéjet is daarom toegankelijker dan u misschien denkt. Wij onderzochten alle privé jet kosten.

Hoeveel kost het om een privéjet te huren?

Volgens het privéjet charterbedrijven kun je rond de €1.300 en €3.000 verwachten per vlieguur. Dit betaal je om een turboprop of kleiner straalvliegtuig te charteren, dat doorgaans plaats biedt aan 4 tot 6 passagiers; tussen €4.000 en €8.000 per vlieguur voor een middelgrote jet, die doorgaans plaats biedt aan maximaal 9 passagiers; en tussen €8.600 en €13.000 per vlieguur voor grotere privéjets, die gewoonlijk plaats bieden aan 14 tot 19 passagiers. Je kunt hieronder zien hoe dat zich vertaalt in een langlaufvlucht. Dit slecht een indicatie, want het kan natuurlijk per bedrijf erg van elkaar verschillen.

De kosten voor een 6 uur durende vlucht
– Op een turboprop of kleinere privéjet: €7.800 tot €18.000 (4 tot 6 passagiers)
– Op een middelgrote privéjet: €24.000 tot €48.000 (maximaal 9 passagiers)
– Op een grote privéjet: €51.600 tot €78.000 (14 tot 19 passagiers)

De vraag naar reizen met een privéjet neemt toe. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om een privéjet te charteren of om individuele stoelen op een privévlucht te huren. Als je ervan droomt om met een privéjet te vliegen, de beveiligingslijnen, de drukte en de krappe stoelen van het vliegen met de massa overslaan, heb je opties. De vraag naar privévliegtuigen neemt toe, aangezien reizigers tijdens de coronaviruspandemie op zoek zijn naar alternatieven voor commerciële vluchten. Die vraag wordt ook gevoed door het feit dat het, mede dankzij technologie, veel gemakkelijker wordt om een privéjet te huren. Het boeken van een privéjet kan net zo eenvoudig zijn als het downloaden van een app.

Hoe u een stoel boekt in een privéjet


Naast charteropties biedt een groeiend aantal bedrijven reizigers de mogelijkheid om een enkele stoel te boeken – vergelijkbaar met hoe u dat zou doen op een commerciële vlucht – op een openbare privé-jet-chartervlucht. Wij wensen je een prettige en fijne vlucht toe.