Handige gadgets voor in je backpack

30 November 2018

Ga je binnenkort backpacken? Dan is het uitzoeken van alle bagage en je rugzak zo efficiënt mogelijk inpakken een uitdaging waar je vast wel even mee bezig bent. Maak in ieder geval gebruik van alle ruimte en schaf van alles het liefst een kleine verpakking aan. Vergeet niet nog een beetje ruimte over te houden voor wat bagage. Wij hebben nog wat leuke gadgets die absoluut niet in je bagage mogen ontbreken. En het fijne is dat ze ook nog eens zeer compact zijn.

Houd je telefoon opgeladen

Online zijn er een aantal checklists te vinden waarin staat wat je absoluut moet meenemen als backpacker. Zoals een universele wereldstekker. Want niet in alle landen zijn de stopcontacten hetzelfde. Ben je door alle drukte toch vergeten om dit item in te pakken? Ga dan alsnog zo snel mogelijk op zoek naar een exemplaar. Maar tot die tijd houd jij je mobiel opgeladen met een powerbank. Het nadeel is dat deze na verloop van tijd ook weer nieuwe stroom nodig heeft. Kies daarom het liefst voor een solar powerbank. Deze hoef je alleen maar in de zon te leggen, ondertussen breng jij het thuisfront op de hoogte van jouw reisavonturen.

Leun lekker achterover

Trek je tijdens ook veel de natuur in? Dan zal er niet veel gelegenheid zijn om relaxt te gaan zitten in een bar of café. Neem daarom een hangmat voor op reis mee in je backpack. Deze neemt zeer weinig ruimte in. Het stof is zeer licht van gewicht, maar wel ontzettend stevig. Met het bijbehorende bevestigingsmateriaal maak je de hangmat eenvoudig vast aan bomen of stevige palen. Er zijn ook reishangmatten met muggennet verkrijgbaar voor het geval je moet overnachten in je hangmat en jezelf wilt beschermen tegen steekmuggen.

Maak vrienden, daag iemand uit voor een spelletje

Wil je graag nieuwe mensen leren kennen, maar krijg je te maken met een ontzettende taalbarrière? Maak dan contact door ze uit te dagen voor een spelletje kaarten. Hoewel de regels kunnen verschillen, kent iedereen vaak wel dezelfde kaartspelletjes. Een pakje kaarten in het originele formaat neemt veel plek in beslag, maar er is ook voor dit spel nog een minivariant verkrijgbaar. Online zijn er ook nog andere gezelschapsspellen te vinden in klein formaat, zoals een schaak- of dambord.