De beste boeken voor je weekend

25 April 2019

Een boek dat je in een weekend uit wil lezen verschilt van een exemplaar waar je een langere tijd mee wil doen.

Niet te dik

Het formaat? Ja, dat doet er zeker toe. Bij boeken die je in een weekendje uit wil lezen althans. Een dikke pil van 400 pagina’s of meer is leuk, maar misschien net iets te ambitieus. De beste boeken voor een weekend hebben een pagina of 200, maximaal. Je leest het binnen een dag of twee uit, of zelfs in één ruk als je er lekker voor gaat zitten.

Het genre voor ‘het ideale weekend boek’ is heel persoonlijk. Waar de ene persoon smult van een fijne thriller die je absoluut niet weg wil leggen, kiest de ander voor een roman of biografie. Ook een boek met gebundelde columns of een handige gids zijn prima leesvoer voor het weekend.

 De beste boeken

Een papieren boek kopen of een e book bestellen? Dat bepaal je helemaal zelf. Zit je al lekker op de bank en wil je nú beginnen met lezen, dan is een e book ideaal. Je laadt hem meteen op je tablet of e-reader en kunt er direct in beginnen.

Een mooi boek om in een weekend uit te lezen is Stad vol ballonnen, van Femke van der Laan. Het boek telt 160 pagina’s en bestaat uit columns die de weduwe van burgemeester Eberhard van der Laan schreef na zijn overlijden. Ontroerend, liefdevol en hoopgevend.

Ook een aanrader: Het Bucketlist boek voor koppels. Geen echt leesboek, maar een boek vol inspiratie en opdrachten. Ga jij alle 250 bijzondere, gekke en soms ook serieuze opdrachten samen met je partner uitvoeren? Ga er samen een weekend voor zitten: lees het boek en maak plannen.

Op zoek naar geluk? Happy Life 365 van Kelly Weekers laat je op een andere manier naar dagelijkse dingen kijken. Je eigen denkwijze is bepalend voor je geluksgevoel, zo luidt de boodschap. Neem dit boek vol opdrachten, voorbeelden en stappenplannen in een weekend door en je hebt er nog lang plezier van.

Mannen die van voetbal houden zullen hun weekend misschien willen besteden aan het lezen van de biografie over Theo Janssen. Met 224 pagina’s misschien net iets te dik voor een weekend, maar toch een aanrader. Het boek leest bovendien lekker makkelijk weg, dus grote kans dat je er in een weekend toch doorheen bent.

 Veel van bovenstaande boeken kun je ook als e book bestellen