Wintersport in de Italiaanse Alpen

25 February 2016

De herst is begonnen en voor de echte wintersport liefhebbers begint het al te kriebelen. Dus de schaatsen worden nog eens gecontroleerd of ze scherp zijn en de ski’s worden lekker geslepen. Kortom voor ons ligt weer een mooi seizoen waarin we hopelijk kunnen genieten van mooie sneeuw.

Italiaanse Alpen worden populairder

Steeds meer Nederlanders ontdekken dan Italië ook op het gebied van de wintersport veel te beiden heeft. Dus naast de zomervakantie is Italie steeds meer i trek. Niet ten onrechte! De gebieden zoals Zuid Tirol ronduit prachtig te noemen. Plaatsen zoals Bolzano (Duits: Bolzen) en Brunicca (Duits: Bruneck) liggen aan de zuidelijke kant van de Alpen. Wie denkt dat het daarom minder is qua kwaliteit van de sneeuw heeft het echt mis.

Bergen met mooie pistes

De Dolomieten zijn schitterende bergen die gegarandeerd ook voor zowel de beginnende als de ervaren skiërs veel in petto hebben. De officiele website van Zuid Tirol is ook al een bezoekje waard. De plaatjes van de omgeving zijn schitterend. Kijk maar eens hier.

Met de auto op weg

Op zich is Zuid Tirol (bijvoorbeeld via luchthaven Bologna) goed te bereiken. Ga je met de auto dan moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Want ook in de zuidelijke Alpen kan het flink spoken met het weer. Sneeuwkettingen en goede winterbanden zijn dus een must. Em omdat je zeer waarschijnlijk vanuit Nederland door Duitsland rijdt ook nog eens verplicht. Heb je die nog niet vergelijk dan snel online op internet naar de beste aanbieders, bijvoorbeeld deze hier

Waar kan je een vakantie boeken?

WIl je overnachten in een agriturismo dan kun je natuurlijk op onze website eens rondkijken. Maar anders zijn er veel online aanbiedingen zoals bij Bizztravel, Kras, Vrijuit of Neckermann enzovoort. Bekijk dit hotel maar eens dan zie je wat wij bedoelen: www.parkhotelbellacosta.net