Valencia, de immens populaire stad

30 November 2018

Wanneer iemand vertelt over dat hij of zij een vakantie geboekt heeft naar Spanje, hoor je vaak dat de reis naar Ibiza, de Canarische Eiland of Valencia gaat. En vooral de laatste optie is steeds meer in trek bij het grote publiek. Valencia is namelijk een zeer bruisende stad waar je het hele jaar door ook nog eens geniet van zeer aangenaam weer (zei hier iemand meer dan gemiddeld 2660 zonuren per jaar?). Daarnaast zijn er ook nog andere bijzonderheden die deze stad zo speciaal maken. Daarom gaan wij in dit artikel ook dieper in op de vraag: Waarom naar Valencia?

Kijk je ogen uit

Ga je voor een flink aantal dagen naar Valencia? Dan heb je de eerste paar dagen even de tijd om flink uit te rusten op het strand. Wanneer je weer helemaal fris en fruitig bent, is het tijd om de stad te gaan bewonderen. Een aantal dingen die je absoluut gezien moet hebben zijn het stadspark, de Stad van Kunst en Wetenschappen en erfgoed La Longa. Valencia is opgedeeld in een aantal districten die allemaal ook weer hun eigen sfeer hebben. Houd je niet van lange wandelingen in de zon? Maak je geen zorgen. Valencia is een grote, maar zeer compacte stad. Alles is ook makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. Of huur een fiets.

Elke dag is een feestje

De inwoners van Valencia doen er zelf ook alles aan om van elke dag een feestje te maken. Zelf genieten zij van wat de dag hun brengt zonder te stressen. Want later kan, wordt naar morgen geschoven. Hier wordt na het werk volop genoten van het buitenleven en het lekkere eten. Daarnaast vinden hier door het jaar heen verschillende festivals en sportevenementen plaats. Hiervan is festival Las Fallas, in maart van elk jaar, het meest populair. Dit evenement duurt maar liefst drie weken en trekt duizenden toeristen aan. Dus wil je dit jaarlijkse hoogtepunt graag bijwonen? Boek je reis en hotel dan op tijd.

Wonen in Valencia

Veel Nederlanders worden zo verliefd op deze stad, dat ze besluiten om naar Valencia te verhuizen. Maar alleen overwinteren of een huis kopen als investering en verder verhuren is natuurlijk ook een optie. Online kan je het huidige aanbod van appartementen en andere woningen vinden in deze regio. Ben je zelf ook op zoek naar een woning in Valencia? Kijk dan eerst in welk gedeelte je het liefst zou willen wonen: aan de kust, in het binnenland van Valencia of in de stad zelf.  Vervolgens helpt een makelaar je graag om het huis te vinden dat helemaal bij jou past.