Ontdek Italië met de auto

8 February 2018

Italië is een erg populaire vakantieplek onder Nederlanders. Naast haar fantastische eten, ijs en koffie staat Italië natuurlijk bekend vanwege haar prachtige landschappen en populaire badplaatsen. Deze kenmerken maken het een uitstekend land om te bezoeken. Geniet van natuur, eten en het mooie weer! Ontdek het land met je eigen auto of bijvoorbeeld met een huurauto indien je per vliegtuig naar Italië bent gekomen. In deze blog ontdek je een aantal tips voor jouw autotrip door Italië, zo beleef jij je ultieme vakantie!

 

Milaan

Milaan staat bekend als dé modestad van Italië. Daarnaast beschikt het over een vliegveld, wat het de ideale plek maakt om jouw reis te beginnen indien je zelf geen auto hebt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de goedkoop auto huren service van Europcar om zelf je auto te huren. Spendeer je dagen hier aan shoppen in Corso Buenos Aires of de Galleria Vittorio Emanuele en bekijk dé toeristische hotspot van Milaan, de kathedraal Duomo di Milano.

 

Cinque Terre

Na het bezoek aan Milaan rijdt je verder richting het zuiden naar het prachtige Cinque Terre. Dit gebied bestaat uit enkele kleine dorpjes die allen langs de kust liggen. Bezoek één van de mooiste stranden van Italië en geniet van de kleurrijke dorpjes.

 

Pisa

De toren van Pisa is wellicht één van de bekendste toeristische bezienswaardigheden van Italië, maar dat mag de pret niet drukken. Het blijft natuurlijk leuk dit een keer in het echt gezien te hebben. Rijd hier vooral langs tijdens je autotrip! Zorg er echter wel voor dat je niet te lang in Pisa blijft hangen, want verder is er niet zoveel te doen in Pisa.

Florence

Florence, ook wel Firenze genoemd, is een plek waar je gerust wat langer de tijd kunt nemen, in tegenstelling tot Pisa. Wandel over de Ponte Vecchio, bezoek het Piazza del Duomo of geniet van alle prachtige winkels.

 

Bezoek bovenstaande plekken en je hebt gegarandeerd een geweldige autovakantie!