Ontdek de schoonheid van de Canarische Eilanden

30 November 2018

Italië is een prachtig land. Maar er zijn nog andere landen waar je volop kunt genieten van zon, zee en het rustieke leven. Een van de andere populaire bestemmingen onder de Nederlanders is Spanje en dan met name de Canarische Eilanden. Hier geniet je het hele jaar door van een aangenaam klimaat, waardoor het mogelijk is om zelfs in de winter nog je koffer te pakken en af te reizen naar deze bestemming als je de koude temperaturen in Nederland even wilt ontvluchten. Maar er is nog veel meer wat deze bestemming zo magisch maakt.

De eeuwige lente

De Canarische Eilanden bestaan in totaal uit dertien verschillende eilanden. Deze zijn weer opgesplitst in een aantal grote en kleinere eilanden. Zo vallen Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife onder de grote eilanden en Graciosa en Alegranza onder de kleine eilanden. In de zomer geniet je hier van redelijke hoge temperaturen, maar vooral tijdens de wintermaanden geniet je pas echt van de hoogste temperaturen. Dit komt omdat de eilandengroep ter hoogte ligt van Afrika. Hierdoor wordt er ook wel gesproken over de ‘eeuwige lente’ op de Canarische Eilanden. Dus zoek je nog een mooie bestemming om te overwinteren? Dan heb je bij deze een zeer goede optie.

Vermaak voor iedereen

Doordat de Canarische Eilanden een eilandengroep is, heb je dus ook keuze genoeg uit een groot aantal verschillende badplaatsen. Maar dat betekent niet dat je tijdens je vakantie hier alleen maar op het strand kunt liggen. Integendeel zelfs. Er zijn genoeg mogelijkheden op het gebied van watersport (zoals duiken en surfen), zodat je er een actieve dag van kunt maken. Meer van de omgeving zien? Maak dan een wandeling in de mooie natuur, bezoek de vele bezienswaardigheden en ga lekker uitgebreid eten bij een restaurant en geniet van de gerechten uit de Spaanse keuken.

Wonen op de Canarische Eilanden?

Zou je het liefst elke vrije minuut door willen brengen op de Canarische Eilanden? We kunnen je geen ongelijk geven. In dit geval is een huis kopen op de Canarische Eilanden zeker een interessante optie voor jou. Zo heb jij altijd je eigen plek waar je naar af kunt reizen, of misschien besluit je wel om te emigreren naar Spanje. In ieder geval helpt een makelaar je graag om het huis van je dromen te vinden en krijg je verdere ondersteuning tijdens het koopproces.