Hoe vindt u de ultieme agriturismo in Italië?

13 April 2017

Ziet u uzelf al lekker picknicken onder een grote olijfboom, lekker zwemmen in een groot zwembad met een prachtig uitzicht over de Toscaanse heuvels of heerlijk kokkerellen met uw partner in de tuin van uw agriturismo? De wens is de vader van de gedachte, maar toch is het niet onmogelijk om van deze fantasie werkelijkheid te maken. Heeft u ooit is eerder in een agriturismo verbleven en weet u wat het is? In Italië zijn er genoeg te vinden waar u de ultieme vakantie kunt vieren. Alleen hoe vindt u nu de geschikte agriturismo waar u en uw familie kunnen verblijven?

Wat is een agriturismo?

Weet u wat een agriturismo is? Simpel gezegd is het een soort gerestaureerde boerderij voor toeristische doeleinden. Deze zijn meestal groot genoeg om met meerdere personen te verblijven. Vaak zitten hier allerlei faciliteiten bij waar u kunt van genieten. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk zwembad en een hele grote tuin met hoge bomen. Maar ook de omgeving bij een agriturismo is in veel gevallen indrukwekkend. U kijkt vanuit het raam over het mooie Italiaanse landschap met prachtige groene velden en andere mooie natuurelementen. Kortom, een agriturismo is zeker de moeite waard om is over na te denken.

Authentiek van buiten, fris van binnen

Alleen hoe vindt u de juiste agriturismo? Net als bij het boeken van een hotel of appartement moet u vaak afgaan op reviews van andere vakantiegangers en foto’s op het internet. U moet er maar vanuit gaan dat de getoonde foto’s op waarheid zijn berust. Soms is het een kwestie van gokken of u de juiste agriturismo heeft gevonden, maar er zijn elementen waar u deze aan kunt herkennen. Denk aan de ligging, de sfeer en vaak een vriendelijke eigenaar die u van harte welkom heet in zijn stulpje. Agriturismos hebben veelal een authentieke uiterlijk en zijn van binnen fris met een modern interieur. Zoals aangegeven blijft het een gokje en kunt het pas ontdekken als u er zelf bent geweest. In ieder geval raden wij u aan om een agriturismo in Toscane te boeken. Hier bent u er zeker van dat u in een prachtige omgeving zit waar u een heerlijke vakantie tegemoet kunt zien.