Een auto importeren, hoe zit dat precies?

26 June 2018

Steeds vaker worden er auto’s vanuit het buitenland geïmporteerd. Mensen doen dit meestal als ze het type auto dat ze graag willen niet in Nederland kunnen vinden. Of simpelweg omdat het goedkoper is om de auto te importeren dan hem in Nederland aan te schaffen. Het aanbod is in Nederland nou eenmaal minder groot dan in het buitenland.

Waarom een auto importeren?

Met een auto importeren is het vaak zo: je koopt meer auto voor minder geld. Dit houdt misschien wel in dat je jouw droomauto kunt kopen en tegelijkertijd flink kunt besparen. Vooral in België en Duitsland maar ook in Italië kan je auto’s aanschaffen die een stuk voordeliger zijn. Soms kan je wel 20% tot 30% besparen! Er komen bij het importeren van een auto nog wat extra kosten kijken maar vaak zijn die niet zo hoog ten opzichte van het prijsvoordeel.

 

Orange Lamborghini Gallardo on Park

De voor- en nadelen

Het grootste voordeel van een auto importeren is toch wel dat het kopen van een auto in het buitenland een stuk goedkoper is dan wanneer je er in Nederland een koopt. Ook kan het voorkomen dat de auto die je graag wilt kopen niet in Nederland verkrijgbaar is en wel in het buitenland wordt aangeboden. Een nadeel van importeren kan zijn dat het wat extra kosten met zich meebrengt, zoals de aanschafprijs, RDW keuring, de reiskosten/importkenteken of transportkosten en BPM.

Hulp bij het importeren van jouw nieuwe auto

Denk jij erover om een auto te importeren? Bedenk dan eerst welke auto je graag zou willen aanschaffen en bepaal hoeveel je er aan uit wilt geven. Vanuit daar kan je op zoek gaan naar de auto die voldoet aan jouw wensen en verwachtingen. Heb je er een gevonden? Dan is het tijd om contact op te nemen met de verkoper van de auto en te gaan onderhandelen. Kan jij bij dit alles wel wat hulp gebruiken? Ga dan op zoek naar een import expert die jou kan helpen bij het importeren van jouw nieuwe auto.