De meest geschikte bestemmingen voor een korte vakantie

30 November 2018

Het dagelijkse leven is behoorlijk druk: werk of studie, huishouden,  je sociale leven onderhouden. Dan kan het op een dag voorkomen dat je energie even helemaal weg is. Negeer dit niet, dit is een teken dat je echt even helemaal rust moet nemen. Overleg met je baas of het mogelijk is om een met spoed nog een aantal vrije dagen op te nemen. Boek daarna een korte vakantie, zodat je even helemaal weg bent van huis en tot rust kan komen. Maar welke bestemmingen zijn geschikt in dit geval?

Kijk naar de vliegtijd

Een korte vakantie betekent niet dat je maar in eigen land moet blijven, omdat een warme bestemming te ver weg is. Dit is namelijk niet zo. Zoek daarom online eens naar de vliegtijden van warme bestemmingen binnen Europa. Zo ben vanaf Schiphol in iets meer dan 2,5 uur vliegen in Valencia. Hier is het altijd aangenaam weer, zelf in de winter. Dus zeker een goede bestemming als je even moet opladen en wilt genieten van zon, zee en strand. Ook Kroatië, Griekenland en Frankrijk zijn maar 2 tot 3 uur vliegen.

Reis af naar België

Hoeft zon en zee niet per se voor jou, maar geniet jij optimaal van cultuur snuiven? Boek dan een weekendje weg naar Gent. De reis naar deze stad is zeer eenvoudig: je pakt de trein, maar met de auto ben je er ook in vier uur (vanaf Amsterdam gezien). Gent is een zeer bruisende, toeristische stad. Dus tijdens je verblijf zal jij je absoluut niet vervelend. Door het grote aantal winkels kan je hier de hele dag winkelen. Maar daarnaast zijn er ook bezienswaardigheden, zoals het chocolademuseum, de vele historische gebouwen (zoals de Sint-Baafs kathedraal) en de mooie haven. Ben je helemaal uitgeteld na je lange wandeltochten, maar wil je toch graag nog meer van de stad zien? Boek dan een rondvaarttocht door de grachten van Gent en bekijk de stad vanuit een heel ander perspectief. Kortom; genoeg te doen in Gent.

Boek een kamer in een wellness hotel

Hoeft struinen door een stad voor jou niet zo nodig en kom jij pas echt tot rust door verschillende wellness behandelingen. Dan is uren het internet afstruinen op zoek naar de geschikte vakantie helemaal niet nodig voor jou. Want jij gaat voor een paar dagen vakantie in een wellness hotel. Tijdens je verblijf geniet je van alle luxe op het gebied van wellness, zoals sauna’s, kruidenbaden, stoombaden en massages. In Nederland hebben we een aantal wellness hotels waar je een kamer kunt boeken. Zo voel jij je na een aantal dagen weer helemaal als herboren.