Attenzione: Bestel voortaan zelf je pizza in het Italiaans

26 June 2018

Ga jij binnenkort op vakantie naar Italië, maar spreek je de taal nog niet? Volg dan een taalcursus Italiaans zodat je straks de mensen kunt begroeten, de weg kunt vragen en je zelf een pizza kan bestellen als je ergens lekker op een terrasje zit. Italiaans is in vier landen een officiële taal, namelijk in Italië, Zwitserland, San Marino en Vaticaanstad. Wereldwijd wordt er door ruim 66 miljoen mensen Italiaans gesproken en wie weet behoor jij straks tot deze grote groep mensen!

Wat houdt een taalcursus Italiaans precies in?

Bij een taalcursus Italiaans ga je vooral met je spreekvaardigheid aan de slag, maar uiteraard ga je ook aan je luistervaardigheid werken. Hoe tof is het als jij straks met de lokale mensen een gesprek kunt voeren en je op deze manier meer over het land en de cultuur te weten kunt komen? Qua grammatica ga je je onder andere bezighouden met lidwoorden en het enkelvoud en meervoud van zelfstandige -en bijvoeglijke naamwoorden.

 

White Boat Near Brown Concrete Building

Voor wie?

Tijdens een cursus Italiaans is het de bedoeling dat je gaat werken naar taalniveau A1. Dit houdt in dat je na het afronden van de cursus jezelf kunt voorstellen, een kort gesprek kunt voeren met de mensen en dat je eenvoudige teksten kunt lezen en schrijven. Een taalcursus Italiaans is voor iedereen die de taal graag wilt kunnen spreken en verstaan, dus ook voor beginners.

Waar volg ik zo’n cursus en hoelang duurt deze?

Het verschilt een beetje per cursus hoe lang het duurt. Er zijn cursussen waar je zelfs al na negen bijeenkomsten Italiaans kunt spreken! Een taalcursus Italiaans kan je online volgen maar er zijn ook genoeg bedrijven die bijeenkomsten organiseren. Het fijne hiervan is dat je gaat oefenen met een ervaren docent die je direct vragen kan stellen. Vaak werk je in tweetallen zodat je elkaar feedback kan geven wat voor beide erg leerzaam is.