3 toplocaties om een vakantiehuis te boeken

13 April 2017

Wie wel is op vakantie is geweest in Zuid-Europa en daar in een vakantievilla is verbleven, weet hoe speciaal en zeer aangenaam dat is. Wellicht overweegt u om dit komende zomer te gaan doen, maar heeft u geen idee wat uw eindbestemming is. Via dit artikel willen we u 3 toplocaties aanprijzen waar u zeker is over moet denken om een vakantiewoning te boeken.

1. Toscane

Allereerst willen we u kennis laten maken met Toscane. Dit is een prachtig gebied in Italië dat bekend om staat om zijn prachtige landschap, mooie natuur en herkenbare heuvels. Tevens kunt u hier authentieke dorpjes vinden waar nog veel waarde wordt gehecht aan plaatselijke gewoontes en prachtige historische gebruiken. In Toscane vindt u ook prachtige vakantiehuizen of agriturismos waar u met uw hele familie kunt verblijven. Toscane is zeker de moeite waard om u is in te verdiepen.

2. Sicilië

Aan de punt van de Italiaanse laars ligt het welbekende Sicilië. Dit eiland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, de wereldberoemde Etna vulkaan en zijn lekker eten. Het landschap is zeer veelzijdig en wordt gezien als een toeristische trekpleister. Veel dorpjes lijken nooit met de tijd mee te zijn gegaan. De authentieke stadjes zijn nog net zo indrukwekkend als tientallen jaren geleden waar de Siciliaanse cultuur nog altijd heerst. Echter heeft Sicilië ook nog een andere kant en dat zijn de prachtige stranden die voornamelijk aan de noord- en oostkust te vinden zijn. Deze gedeeltes bieden ook tal van vakantiehuizen waar u met vrienden of familie kunt genieten van het prachtige Italiaanse eiland

3. Santorini

Ten oosten van Italië ligt het prachtige Griekse eiland Santorini. Dit eiland wordt door velen gezien als de mooiste van allemaal. Het is een onderdeel van de Cycladen en is het meest zuidelijkste eiland van Griekenland. De dorpjes op Santorini zijn te herkennen aan de witte, schilderachtige huisjes met blauwe koepels. Tussendoor lopen kleine, doolhofachtige straatjes waar veel plaatselijke winkeltjes te vinden zijn. Echter zijn er naast de vele historische plekjes ook prachtige zandstranden en toeristische oorden te vinden. Mocht u overwegen om naar Santorini op vakantie te gaan, dan is het aan te raden om een Griekse vakantievilla te boeken op dit indrukwekkende eiland.